SAMEN INVESTEREN IN DE TOEKOMST

Om de Klimaatdoestellingen te halen is het noodzakelijk om elektrisch vervoer te versnellen. De Nederlandse overheid stimuleert op vele manieren de versnelling en E-LIFT wil hier een actieve bijdrage aan leveren. Om deze reden geven we op deze pagina verschillende vormen van financiering weer om een of meerdere van onze laadoplossingen aan te schaffen. Van koop tot lease en van exploitatie tot subsidies. Regel jouw gewenste variant door een offerte aan te vragen!

EXPLOITATIE

Duurzame investeringen nemen ieder jaar toe, maar heb je al gedacht aan een duurzame investering met een groeiend rendement? Het aantal elektrische voertuigen neemt de komende jaren drastisch toe en daarmee het aantal stekkerbewegingen. Samen met jou zoeken we 'gunstige' laadplekken uit om samen een van onze laadoplossingen te exploiteren. Je kunt in dit geval een laadoplossing bij ons aanschaffen of leasen. Ook is het bespreekbaar om gezamenlijk de exploitatie van laadoplossingen vorm te geven. 

Duurzaam investeren in mens en milieu

Binnen 5 jaar een gezond rendement

Inzicht in het aantal verkochte kWh's

LEASE

Je wilt liever laadpalen in eigendom hebben maar wilt niet direct de investeringskosten betalen? Je kunt kiezen voor het leasen van de laadpalen. In het leasebedrag kunnen naar keuze de kosten van installatie, plaatsing en onderhoud meegerekend worden. Naast het leasebedrag sluit je een abonnement af met onze backoffice zodat je zelf kunt bepalen welk bedrag je wilt hanteren voor de “getankte” elektra, het gebruik van de laadpalen kunt monitoren op afstand en gebruik kunt maken van de 24/7 helpdesk. Na afloop van de leaseovereenkomst zijn de laadpalen jouw eigendom.

Geen grote eenmalige investering

Onderhoud en service inbegrepen

Transparante kosten en inzicht in gebruik

GRATIS LAADPAAL

Wij leveren in samenwerking met partners vanaf nu ook gratis laadpalen. Je profiteert van de faciliteiten, zonder dat je hoeft te investeren in de oplaadpunten. Samen met je collectief (winkeliersvereniging/kantorenpark/bedrijvenpark), je bezoekers (attractiepark, museum, bioscoop), je leden (sportcentrum, golfclub) of je gasten (hotel, vergadercentrum) kunnen wij een gratis toekomstbestendig laadnetwerk opzetten.

Wij zorgen voor de laadpaal, jij voor de installatiekosten

Een retourvergoeding per kWh als compensatie

Alles vastgelegd in een exploitatieovereenkomst

Alle subsidies op elektrische auto’s en laadpalen

Subsidies voor zakelijk elektrische auto's

Ondernemers en zakelijke rijders kunnen aanspraak maken op verschillende fiscale regelingen, met name tussen nu en 2025. Er geldt een vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting en de aankoopbelasting. Voor de bijtelling geldt een laag tarief. Daarnaast is er een investeringsaftrek op zowel elektrische auto’s als op laadpalen.

Lage bijtelling op elektrische lease-auto's
Voor elektrisch rijden geldt een lagere bijtelling. Per 2021 is dat 12% over de eerste € 40.000. Voor het restbedrag geldt het normale bijtellingstarief van 22%. Bijtelling geldt overigens alleen voor leaserijders die meer dan 500 kilometer per jaar privé rijden. 
Meer op rijksoverheid.nl 

Milieu-Investeringsaftrek (MIA)
Als je als ondernemer investeert in milieuvriendelijk vervoer, dan kun je 13,5% van je investering aftrekken van de belasting. De Belastingdienst brengt jaarlijks een lijst uit van investeringen die in aanmerking komen voor deze regeling: de Milieulijst. 
Meer op rvo.nl 

Vrije afschrijving milieu-investeringen (Vamil) voor elektrische auto's
Nog een regeling die goed is om met de boekhouder te checken: de Vrije afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Deze regeling houdt in dat je op een zelfgekozen moment tot 75% van de investering kunt afschrijven. Hierdoor wordt je winst lager, waardoor je minder belasting betaalt. Je kunt zelf bepalen wanneer het handig is om gebruik te maken van de Vamil. Denk bijvoorbeeld aan een jaar waarin de winst hoger was dan andere jaren. Ook deze regeling geldt, net als de MIA, alleen voor investeringen die genoemd staan op de Milieulijst. Meer op rvo.nl

 Landelijke subsidie op laadpalen

Ondernemers die bij hun bedrijfspand laadpalen willen laten installeren, kunnen hiervoor subsidie krijgen van de overheid. Voorwaarde is dat de aanschaf wordt gedaan op naam van een onderneming en wordt gezien als een investering. Dit betekent dat in sommige gevallen ook zzp’ers subsidie kunnen krijgen op het installeren van een laadpaal aan huis. 

MIA, Vamil en KIA voor laadpalen 
Net als voor de aanschaf van de auto gelden hier de MIA en de Vamil: de Milieu Investeringsaftrek en de Willekeurige afschrijving Milieu-Investering. Zie voor meer informatie de uitleg hierboven. Meer op rvo.nl

Bovendien kan de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van toepassing zijn als je investeert in laadpalen. Meer info op belastingdienst.nl

 Laadpalen: belastingvoordeel en publieke laadpalen

Laadpaal thuis als investering (zzp'ers)
Als particulier kun je geen subsidie krijgen op een laadpaal bij je thuis. Ben je zzp’er dan kan dat wel, wanneer de aanschaf van een elektrische auto en een laadpaal een investering is in je bedrijf. In dat geval kun je gebruik maken van de subsidies die gelden voor ondernemers. 

Gratis laadpaal in je buurt aanvragen
Er staan al bijna 60.000 publieke laadpunten in Nederland waar je je elektrische auto gratis kunt opladen. Als er bij jou in de buurt nog geen staat, kun je die bij je gemeente aanvragen. In veel gemeenten krijg je dan op termijn een laadpaal in de buurt. Dit is wel een laadpunt dat je deelt met je buurtgenoten. Meer op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp

 Geen wegenbelasting voor elektrische auto’s

Voor een elektrische auto betaal je geen wegenbelasting, en dat blijft nog zo van 2021 tot en met 2024. Met deze vrijstelling wil de overheid ervoor zorgen dat Nederland in de komende jaren overstapt op schoner, duurzamer autorijden. 

Wegenbelasting elektrische auto’s in 2021 
De wegenbelasting heet officieel motorrijtuigenbelasting (mrb), en geldt voor iedereen die een auto op zijn of haar naam heeft staan. De overheid stimuleert in de komende jaren de overstap naar elektrisch rijden, door van 2021 tot en met 2024 alle elektrische auto’s vrij te stellen van wegenbelasting. In die jaren betaal je dus helemaal geen wegenbelasting als je in een elektrische auto rijdt. 
 
Vrijstelling geldt alleen voor elektrische auto’s 
De vrijstelling van wegenbelasting geldt alleen voor volledig elektrische auto’s, dus auto’s met een directe uitstoot van 0 gram. Voor plugin hybrides geldt een verlaagd belastingtarief. Op de website van de Belastingdienst kun je berekenen om hoeveel het gaat. 
 
De motorrijtuigenbelasting na 2025 
Vanaf 2025 geldt de motorrijtuigenbelasting ook voor elektrische auto’s. In 2025 krijg je als je elektrisch rijdt nog een korting van 25%. Daarna betaal je het volledige bedrag. De overheid kijkt elk jaar of het nodig is om deze plannen bij te stellen.

 Bijtelling voor elektrische auto's

Als leaserijder profiteer je van een verlaagde bijtelling voor elektrische auto’s. De overheid beloont de keuze voor schoner, elektrisch rijden met meerdere belastingvoordelen, waaronder een verlaagde bijtelling. In 2021 is de bijtelling 12%, in plaats van de normale 22%. In de komende jaren loopt dit percentage geleidelijk op, tot aan 2025. Dat maakt de overstap naar elektrisch rijden ook voor zakelijk rijden nu extra gunstig.

De bijtelling voor elektrische auto's na 2021
De bijtelling loopt geleidelijk op tot aan 2026. De overheid stimuleert automobilisten daarmee om op tijd de overstap te maken naar elektrisch rijden. In dit overzicht zie je het bijtellingspercentage voor elektrisch rijden van 2021 tot 2026. 
Bijtelling over de eerste 40.000 van de cataloguswaarde: 

  •  12% in 2021
  • 16% in 2022
  • 16% in 2023
  • 16% in 2024
  • 17% in 2025
  • 22% in 2026

Bijtelling voor resterende bedrag: 22%

De bijtelling die voor je elektrische auto geldt, blijft 5 jaar hetzelfde. De belastingdienst kijkt welk percentage geldt op het moment dat het kenteken voor de auto voor het eerst wordt geregistreerd - om precies te zijn de eerste dag van de maand die volgt op de kentekenregistratie. Ook als de auto wisselt van eigenaar of leaserijder, blijft dezelfde bijtelling 5 jaar gelden. 

 Subsidies op elektrische auto’s voor particulieren

Vrijstelling van Motorrijtuigenbelasting (MRB)
Van 2020 tot 2025 hoef je als eigenaar van een volledig elektrische auto geen Motorrijtuigenbelasting te betalen. Vanaf 2025 betaal je wel belasting. In het eerste jaar 25% van het normale bedrag, en daarna 100%. 

Vrijstelling van BPM
De ‘belasting personenauto’s en motorrijwielen’ (BPM) wordt eenmalig geheven bij de aanschaf van de auto. Voor elektrische auto’s geldt ook hier een vrijstelling. 

Subsidie voor elektrische personenauto's particulieren (SEPP)
Sinds 2020 is er een nieuwe aanschafsubsidie voor elektrische auto’s. Deze geldt alleen voor volledig elektrische auto’s met een catalogusprijs van minimaal € 12.000 en maximaal € 45.000. Meer informatie op: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp

Volg ons ook op social media!

Contact

Maaskade 127
3071 NK Rotterdam
Nederland

info@elift.nl
www.elift.nl